Erfarenheter från meditationen

Man börjar se sig själv som den man är, i livets alla aspekter

Det coola med den här meditationsmetoden är att den gör det möjligt för dig att se vem du är ur ett mycket större perspektiv än dig själv. Det är verkligen svårt att se sig själv ur det egna perspektivet, och metoden kan alltså visa dig vem du är ur ett större perspektiv. Du kan då reflektera över dig själv och se hur du faktiskt är, och du kan se och upptäcka saker inom dig själv. Själv såg jag saker i mig vilka jag inte kände till innan jag hade börjat meditera. Jag tycker att det här är en av meditationens största styrkor. Min egen erfarenhet är att jag hade mycket svårt att få till stånd några förändringar inom mig själv, men den här meditationen har hjälpt mig att bli av med mina vanor och meningslösa negativa tankar. Jag är klart lyckligare nu och är också mer avslappnad. Jag känner mig bättre på insidan, och det är för mig det bästa sättet att definiera lycka. Jag är dessutom mer fokuserad. Då jag arbetar med datorer är det viktigt att ha tålamod och att kunna koncentrera sig hela arbetsdagen. I mitt arbete använder jag huvudet hela dagen, och det är därför väldigt viktigt att vara avslappnad inom sig själv – utan att ständigt vara i rörelse, utan att ständigt tänka på annat – bara att sitta och koncentrera sig. Meditationen har definitivt hjälpt mig med detta.

 

Den här meditationen har också gjort mig till en bättre make och far. Som jag ser det, är ett problem i många relationer att man hela tiden har förväntningar på att ens partner ska ge en något. Man vill få något från personen. Jag tycker att meditationen har förändrat det här perspektivet för mig och min fru. Jag satsar nu på att utföra diverse ting utan baktanken att partnern ska göra samma sak. Den här meditationen har också förändrat hur jag betraktar mina barn. Nu kan jag mer se på dem som de är, jämfört med hur det var innan jag började meditera. Jag såg saker ur min egen begreppsvärld, något som sammanhängde med min starka bindning till barnen. När man blir av med detta, börjar man betrakta sin familj på ett mer verklighetsanpassat sätt. Även för barnen är det här bra, för de kan känna det, och de är faktiskt mer avslappnade när de är tillsammans med mig.

Hjörtur H., webbutvecklare / Stockholm
Go Back

Jag har funnit mitt sanna jag

Innan jag började med den här meditationen var jag lite av en sökare och läste många böcker inom
ämnet andlighet och meditation. Många böcker gav mig glädje för stunden, men så snart jag hade
lagt ifrån mig respektive bok var det roliga över, det fanns inget kvar. Jag hade läst mig till att det
mänskliga sinnet var roten till mycket ont, och att man därför skulle göra sig av med det. Men hur?
Ingen av de böckerna hade något svar på det.

Till min stora glädje kom jag så över en folder, där denna meditation uppmanade ”Kasta bort ditt
sinne! Ersätt det med universums sinne! Vi har metoden.”. Jag kände direkt att det här var helt rätt.
Meditationen är enkel, inga konstigheter. Det visade sig att man bara skulle jobba på sig själv och
kasta bort sinnet bit för bit.

Nu efter att ha gått genom meditationens alla sju nivåer känns det härligt att ha kastat bort bilderna i
mitt sinne och fått frid. Oro och olust har försvunnit, och jag känner mig gladare, lyckligare. Jag har
dessutom kommit att förstå vad meningen med livet är. Jag är fortfarande jag, men ett mer sant jag.
Jag är mycket tacksam för meditationen och kan verkligen rekommendera den till alla och var och en.

Jan J., läkare / Stockholm
Go Back

Meditationen är min livräddare

Jag började att praktisera den här meditationen på rekommendation av min vän. Han berättade att syftet med meditationen är att tömma sinnet och att göra det klarare.

Jag blev direkt nyfiken – att inte behöva stoppa in mer information i min redan överbelastade hjärna. Upp och ned, oro, fel val, böcker… I korthet gjorde livet inget annat än gav mig bördor, vilket gjorde att jag långsamt kvävdes. Vissa saker i livet bara händer oavsett om man vill det eller inte. Det fanns dagar då en märklig ångest slukade mitt hjärta utan att jag visste varför. Ibland grät jag, inte för att jag var deprimerad utan för att inte hade något svar på frågorna: ”Vad har jag gjort fel i livet?” ”Varför händer detta mig?” ”Vad är det för fel på mig?” Jag var som en person som längtade efter räddning i mitten på ett öppet hav. Meditationen blev min livräddare. Daglig meditation har löst mina problem.

Nu är jag lugnare och världen runt omkring mig är lugnare. Före meditationen gjorde mina dömanden och förutfattade meningar världen smutsig. Det gjorde min värld dunkel och sorgsen. Jag ser nu att världen har återfått sina sanna färger. Människor som jag interagerar med är lyckligare. Jag ser att deras ansikten är mer avslappnade än spända. När jag arbetar har jag mindre oro och mer energi. Även om jag ibland har smärta inom mig kan jag acceptera den som den är. Jag är inte längre i konflikt med mina kollegor eller med människor i allmänhet. Jag har inte längre någon anledning att agera på det sättet. Jag kan nu uppriktigt förstå deras perspektiv. Förr brukade jag tvinga mig själv att förstå dem, men nu är jag kapabel att förstå dem på ett uppriktigt och hjärtligt sätt. Man kan kalla detta förändring, utveckling eller förvandling. Detta är vad som hände med mig. Jag kan endast beskriva min känsla som tacksamhet när jag tänker på den dagen då jag fann den här meditationen.

Jag hoppas att fler människor börjar den här meditationen.

Tack!

Armando / Genua
Go Back

Jag har funnit det jag letat efter

I hela mitt har jag sökt efter mening med livet. Varför föds vi, lever och dör. Varför finns det så mycket lidande och våld i världen, intolerans mot oliktänkande och varför har vi fördomar mot varandra? Jag har läst hundratals böcker, studerat olika religioner och olika andliga inriktningar, som alla pekar i samma riktning – de uppmanar människan att ge upp sitt ego och återvända till ursprunget och källan, och att vi i grund och botten alla är en del av samma skapelse. Jag förstod allt detta genom vad jag läste och vidareutvecklade sedan på egen hand en tro. Trots det hade jag inte blivit ett med skapelsen eller förstått syftet med universum då det inte fanns någon som kunde visa mig vägen.
Jag upptäckte den här meditationen genom en vän, som berättade att det genom den här meditationen finns en metod. Tyvärr fanns det närmaste centret i Paris. Trots det långa avståndet och de otaliga resorna från Geneve till Paris gick jag regelbundet till meditationen. Nyligen har jag upptäckt centret i Stockholm och har även besökt det och mediterat där. Äntligen hade jag funnit en metod som visade vägen! Vilken lycka! Jag har kommit ut från fängelset som var mina tankar och känslor, mina skygglappar, och har kunnat hitta mitt sanna jag. Nu känner jag mig alltid lätt och lycklig trots allt elände i världen. Jag är djupt tacksam till denna meditation.

Shelly V. / Geneve
Go Back

Aldrig deprimerad igen

Pengar, karriär, kärlek, familj, hälsa, framtid, framgång… detta är saker som vi alla bryr oss om, eller hur? Särskilt när man är ung och försöker att etablera sig i samhället. Nuförtiden behöver man vara innovativ, proaktiv, ha erfarenhet, vara självständig, kreativ, trevlig, energisk, ambitiös, tävlingsinriktad, arbeta hårt… Det är som att listan bara fortsätter och fortsätter.

Jag var en ambitiös perfektionist, typen som alltid sa ”Det löser sig”, och ”Jag kan hantera det”, och jag blev deprimerad precis före jag skulle fylla 25 år. Det ironiska i situationen var att jag redan hade börjat meditera då. Jag var faktiskt rätt medveten om hur jag hela tiden försökte pressa mig själv, men jag försökte ändå att ignorera alla tecken som min kropp gav mig.

Min situation fick mig att fundera över hur detta hade kunnat ske. Jag bor i ett bra land, med bra arbetsmöjligheter och ekonomi, min familj älskar mig och jag har underbara vänner. Jag har allt som jag behöver för att vara lycklig! Vad är det för fel på mig? Det var då jag helt tappade fattningen. Jag kunde inte stå ut med tanken på att min lycka skulle vara beroende av hur det går i mitt liv! Jag kunde inte släppa tanken på att vi, människor, har varit inne på fel spår under en mycket lång tid.

Jag beslutade mig för att avsluta allt jag höll på med och resa till ett land där jag kunde meditera. Den främsta anledningen till att jag var deprimerad var ju att jag inte lyssnade på mig själv, eller hur? För att undvika att hamna i den här situationen igen, var jag tvungen att upptäcka vem jag verkligen var. Jag hade dock ingen aning om hur jag skulle göra det! Så precis efter att jag bokat mitt flyg till Kambodja, bokade jag även in mig på en meditationskurs. Jag kontaktade ett koreanskt meditationscenter som jag hittade på Google, och hjälparen svarade omedelbart på mitt mail och bjöd in mig på en introduktion.

Vanligtvis brukar jag tänka: Jag vet hur meditation fungerar, du behöver inte ge mig någon introduktion. Om jag dock verkligen kunde allt om meditation, skulle jag väl knappast vara mitt i Sydostasien, flyendes iväg från mina problem, eller hur? Så jag gick till seminariet med ett öppet sinne. När jag kom till centret fick jag höra att metoden gick ut på att hitta sitt sanna jag; det verkade som att jag hade hittat det jag letat efter. Det var på det här sättet som jag redan dagen därpå bokade mitt flyg till Sydkorea.
Den här meditationen är den bästa presenten som du kan ge till dig själv. Om du, liksom jag, har tid och pengar att lägga på en meditationsretreat, åk till huvudcentret i Korea och få en fullständig, autentisk och ofattbar upplevelse! Återvänd till din familj med universums sinne. Om du inte kan göra detta, registrera då på ditt lokala center och meditera så mycket du hinner. Nu vet jag säkert att jag aldrig någonsin – inte ens det minsta – kommer att bli depreminerad igen eftersom jag har kastat bort orsakerna till alla mina bördor. Alla borde göra den här meditationen eftersom alla förtjänar att vara lyckliga. Bara boka in dig! Vänta inte mer!

Melanie C. / Paris
Go Back

Min negativitet är borta

Jag upptäckte att jag kunde bli av med ilska, skam och rädslor i mitt liv. Jag hittade starka känslor av övergivenhet som jag inte ens visste att jag hade och även de kunde jag bli av med. Jag kastade bort så många negativa tankar och känslor som jag levt med i åratal. Under mitt liv visste jag inte att jag hade dem, men så snart jag hittade dem genom meditationen kunde jag kasta bort dem. Mina negativa känslor är nu helt borta. Jag känner mig rofylld, hoppfull och lycklig.

För mig var det viktigt att förstå världen. Av den anledningen levde jag mycket i mitt huvud. Jag tänkte hela tiden, analyserade och kritiserade. Eftersom mitt sinne alltid var upptaget, kunde jag inte vila. Jag är fortfarande nyfiken på mycket, men efter att ha gjort den här meditationen är det mycket mindre brus i huvudet. Jag känner att det finns plats i huvudet; det är klarare, lugnare och jag har blivit mindre dömande. Det fanns alltid människor på jobbet eller i samhället som jag irriterade mig på, men nu stör de mig inte längre. Jag kan nu se våra olikheter utan att känna mig negativ mot andra, jag känner heller inte negativitet i min kropp. Smärtan och de fysiska såren från det förflutna är helt enkelt inte där längre. Jag kan se tillbaka på min barndom från ett mycket större perspektiv än mitt egna, självcentrerade, perspektiv och därigenom få en ny föreståelse. Jag känner inte längre någon smärta från de gamla konflikterna.

Jag är så glad att jag funnit den här meditationen. Jag upplever den som mer effektiv, mer ekonomisk och mer djupgående än någon annan terapiform. Det är en metod som man gör i sin egen takt, och den har lett mig till ett inre lugn, en medkänsla och en klarhet. Metoden är mycket enkel och den fungerar. Den skiljer sig också från andra meditationsmetoder, då den faktiskt har ett slut. Jag ser fram emot den dag då jag blivit av med allt brus i mitt sinne och då jag kan se världen som den är.

June M / New York
Go Back

Fullständig förändring

Den här meditationen har hjälpt mig med så mycket, så att jag inte ens vet var jag ska börja. Innan jag började meditera var jag fullkomligt fast i mina tankar och känslor. Mina tankar cirkulerade alltid kring hur jag skulle bli framgångsrik, lycklig, vinna över andra, imponera på andra osv. Jag jämförde mig konstant med andra och var endast nöjd om jag var bäst. När jag inte var bäst – vilket oftast var fallet – kände jag mig värdelös, ledsen och arg. Jag hade ofta mycket stark ångest.

Jag funderade ständigt – ja, verkligen ständigt – på meningen med livet och undrade vad jag gjorde här. I mina mörkare stunder undrade jag om det är någon vits att ens fortsätta att leva. Jag läste självhjälpsböcker, gick i terapi och blev så småningom mer och mer intresserad av det ”andliga”. Jag läste otaliga böcker och försökte att ”lista ut” hur världen hänger samman, vad syftet med mitt liv är m.m. Jag fick en del insikter genom detta, men jag förändrades inte. Jag var lika tävlingsinriktad och missunsam mot andra människor som alltid. Dessutom såg jag ned på människor som inte delade mitt intresse för dessa ”högre” frågor.

En dag tog jag en broschyr från den här meditationen. Den blev liggandes på kontoret i några månader, då jag en kväll helt plötsligt kände ett starkt behov av att börja meditera. Jag ringde till centret och kunde komma på en introduktion. Därefter har jag mediterat nästan dagligen, det har blivit mer än fem år nu.

Genom meditationen har jag äntligen kunnat reflektera över mig själv och ser hur jag levt mitt liv. Jag har kunnat se att jag bara levde för mina egna drömmars skull, utan någon som helst tanke på andra människor eller på världen. Jag kunde inse att min ångest kom från mina enorma mindervärdeskänslor och den mask av stolthet som jag byggt upp för att dölja den skam som jag kände. Det var tidvis en smärtsam process att bryta ned allt detta, men jag känner mig så tacksam idag. Jag känner mig fri och lätt. Jag har fått djupa insikter – inte med huvudet, utan med hjärtat – om hur världen existerar – att allt är ett – och hur allt är ett. Det är enorma insikter som jag aldrig skulle kunna få ens efter tusentals år av tänkande eller studerande. Jag har nu ett tydligt syfte och riktning i mitt liv. Jag fastnar inte i negativa tankar eller känslor och jag ser varje ögonblick och varje omständighet som en gåva. För första gången i mitt liv kan jag ha medkänsla med andra människor och känna tacksamhet.

Jag rekommenderar alla att göra den här meditationen.

Michael L. / Stockholm
Go Back

Mina relationer förbättrades

Före meditationen var mitt förhållande till mina föräldrar dåligt. Det fanns mycket bitterhet mot
mina föräldrar, eftersom jag inte kände att de älskade mig, men att de älskade mina bröder och min
syster. Jag insåg att jag bara mindes de negativa upplevelserna och aldrig tänkte på de positiva saker
de hade gjort för mig. Vi pratade därför inte med varandra.

Meditationen har emellertid fått mig att återknyta kontakten med mina föräldrar, och jag åkte till
och med och hälsade på dem i två veckor i Vietnam. De var misstänksamma och undrade varför jag
hade återknutit kontakten och om jag var ärlig, men besöket blev underbart. Vi bad varandra om
förlåtelse, vi skrattade, vi grät. Jag kunde på ett äkta sätt be mina föräldrar om förlåtelse för all den
smärta som jag hade åsamkat dem. Innan dess hade jag aldrig kunnat be om förlåtelse eller säga att
jag hade haft fel. Nu har jag ett kärleksfullt förhållande till min familj. Jag kan be dem om förlåtelse
och säga till dem att jag älskar dem. Jag tycker inte längre synd om mig själv, vilket jag gjorde tidigare
när saker och ting inte gick min väg. Jag känner verkligen mer kärlek och har bättre förståelse för
människor.

Min hela syn och mitt hela perspektiv på livet har förbättrats dramatiskt. Jag uppskattar nu mitt
arbete, mina barn och till och med mig själv mer. Jag har en djupare kärlek, uppskattning och
medkänsla för de människor jag möter. Jag känner mig lyckligt lottad för att jag är en del av en så
fantastisk organisation, och i mitt hjärta vet jag att denna meditation har kraften och förmågan att
hela dem som öppnar sina hjärtan. Med min fantastiska upplevelse i ryggen vill jag uppmuntra alla
att testa den här meditationen för att finna sann lycka.

Xuan H / Maryland, USA
Go Back

En resa tillbaka till ursprunget

Mitt liv var inte annorlunda än de flesta andras, inget speciellt och inte dåligt heller. För tjugo år sedan drabbades jag av en depression. På den tiden levde jag ensam, saknade arbete och förberedde mig för ett examensprov för ett arbete som jag inte ens var säker på om jag ville ha. Jag kände mig så ensam, ledsen, miserabel och hopplös att jag inte kunde fortsätta mina studier.

Lyckligtvis kunde jag med lite hjälp stegvis övervinna depressionen. Mitt liv återvände till det normala. Tanken på att depressionen skulle kunna komma tillbaka gjorde mig dock orolig. Denna oro var kanske inte någon allvarlig smärta, men den åt långsamt upp mig, något som jag skulle komma att inse först senare genom meditation.
För åtta år sedan kom depressionen tillbaka. Känslan var så stark och jag blev rädd. Jag kunde inte förstå varför, då det inte var något fel på mitt liv. Jag hade ett bra jobb, bra relationer med människor omkring och mig och inga ekonomiska svårigheter. Detta framstod som ologiskt och jag kände mig förvirrad och vilsen. Jag började samtidigt fundera på varför jag levde. Jag kunde inte se vad meningen med livet var. Om jag skulle fortsätta leva på detta sätt resten av mitt liv, vad är då vitsen? Jag kunde inte besvara denna fråga.

Jag började så den här meditationen. Den förklarade för mig varför och vad jag behövde göra. Jag följde bara metoden, reflekterade över mig själv och kastade bort det jag hade inom mig. Jag började kunna se att allting kommer inifrån, inte utifrån. Så lösningen måste komma inifrån mig själv. Jag skulle säga att det här är en resa tillbaka till ursprunget, en resa full av tacksamhet.

Jag vet nu vad meningen med mitt liv är. Och jag vet hur jag vill leva och hur jag ska tillvarata min tid. Jag känner mig inte deprimerad, förvirrad eller vilsen längre då jag har blivit en helt annan person jämfört med tidigare. Det gör att jag kan le på ett lugnt och fridfullt sätt.

Sunjin J. / Stockholm
Go Back

Alla dessa positiva effekter!

Efter den första meditationsveckan kunde jag:

  • tro: meditationen gjorde att jag kunde tro på mig själv.
  • känna ånger: jag insåg att mina tankar och känslor var självcentrerade; jag kände ånger.
  • tillit: jag kunde börja känna tillit.
  • träna: meditationen bevisade för mig att jag kunde träna mitt sinne och förändra det.
  • se: mina ögon öppnades, så jag kunde börja se.
  • leva: jag fick hopp – hopp om att det är möjligt att leva sant.
Emmanuelle T. / Paris
Go Back